viernes, 28 de enero de 2011

Ingurunea eta minbizia: Dieta egokia


Koloneko minbiziaren agerpena zerk bultzatzen duen ez dago oraindik guztiz argi, baina badakigu zenbait faktorek garrantzi oso handia daukatela, hauetarik garrantzitsuena dieta da.

Hogei pertsonetatik batek kolenko minbizi esporadikoa garatu egingo du eta ikerketak diotenez gantz eta haragi kopuru handia kontsumitzen duten pertsonetan probabilitate hau handiagoa da.

Aldiz, B karoteno kopuru handia dituzten jakiak koloneko minbizia garatzeko probabilitateak gutxitu egiten dituzte.

Orduan, nola sahiestu dezakegu koloneko minbizi esporadikoa? Gomendagarriena fibra, kaltzioa eta D bitamina duten elikagaik kopuru dexentean kontsumitzea izango litzateke, honetaz gain gantz kopuru altua, sodioa, azukre eta karbohidrato refinatuak eta alkoholaren ko kontsumoa gutxitzea egokiena izango litzateke.


No hay comentarios:

Publicar un comentario